#MyLifeNewsTravel

Cum era să îmi sară în cap un macac în Bali

Ȋmi este dor de Bali, insula cu mii de temple hinduse, vulcani, plaje, vegetație luxuriantă și bogăție spirituală. Bali este un mix între opulență și sărăcie maximă greu de imaginat. Ajuns acolo, vei trece de la hoteluri de lux la barăci îngrozitoare, la oameni care locuiesc în mizerie, în câteva minute. Doar că toți localnicii au în permanență zâmbetul pe buze, trăind fericiți și  cu acel puțin de care au parte.

Nu poți mânca și bea apă de oriunde deoarece condițiile sunt de cele mai multe ori insalubre. Cele mai sigure locuri din punctul acesta de vedere sunt hotelurile. Ideal este sa încercați toate fructele de pe insulă pentru ca sunt foarte ieftine si bune. Mie cel mai mult mi-au placut mangustanul, ananasul și fructul-dragon. Pentru că o vizita pe insulă nu este completă dacă nu mergi la Gradina Botanică din Bali, am ales să o includ și pe aceasta în program. Am văzut nenumărate specii de orhidee și alte plante absolut superbe. Am putut admira și arborele de cacao, vanilie sau ananas. Ȋn Bali, fecare sat are mesteșugul lui: sculptura în piatră, în lemn, crearea de bijuterii etc.
Când ajungeți pe insulă e bine să faceți excursii cu un ghid care are și mașină deoarece prețurile sunt foarte mici. Veți achita în jur de 50 de dolari pentru 10 ore, iar șoferul este și ghid. Aveți nevoie de așa ceva deoarece drumurile sunt foarte strâmte și se circulă haotic, fiind greu să vă descurcați singuri la volan.Traficul e infernal, străzile foarte înguste, pline de motociclete și mașini cu turiști.
Nu puteam să lipsesc din Monkey Forest care este un loc plin de amuzament, unde macacii sunt vedetele răsfățate de turiști. Cea mai neplăcută situație a fost când am deranjat atât de tare un macac, încât a sărit să mă muște. Din fericire am scăpat cu bine, după cum puteți vedea și în filmare. Puteai să te plimbi printre maimuțe în voie, să faci poze cu ele sau chiar să le hrănești. Ȋn cadrul acestui sanctuar se află și un templu, pe care am decis să-l vizitez. Credința ocupă un loc primordial, fiecare casă are amenajat un templu unde se aduc ofrande și se aprind bețișoare parfumate. Oamenii sunt foarte ospitalieri, calzi, bucurându-se de lucrurile mărunte. Fiecare templu are ceremonii de celebrare de 2 ori pe an, iar balinezii se îmbraca în costume de sărbătoare și participă aducând ofrande. Ȋn credința lor, oamenii buni se reîncarnează în oameni, iar cei mai puțin buni, vor deveni animale sau copaci.
Vă las în continuare să admirați și voi ce am reușit să filmez cu telefonul:)

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *