NewsPsychology

Bărbatul intimidat de succesul partenerei de viață

Pentru femeile de succes, încercarea de a susține o relație cu un bărbat mai puțin potent financiar, poate fi o provocare. De obicei, bărbații se tem de femeile mai puternice decât ei iar atunci când ajung să se simtă intimidați de partenerele de viață o cam iau la fugă. Unii bărbatii se plâng că o femeie nu poate decupla „testosteronul“ , în timp ce acele femei, de multe ori, simt că trebuie să minimalizeze realizările lor pentru a-l face pe cel de lângă ele să se simtă mai sigur pe el. Aceste relații, de multe ori durează mai puțin de șase luni înainte ca oricare dintre părți să decidă să pună stop. Iată câteva semne timpurii că bărbatul tău poate fi intimidat de succesul pe care îl ai. Dacă se potrivește cu vreun “tipar”, există încă timp pentru a discuta despre ceea ce se întâmplă cu adevărat sau pentru a întrerupe legăturile înainte ca cineva să fie rănit.

Vorbește despre realizările lui nonstop

Ai observat că de fiecare dată când vorbiți despre o victorie de la locul de muncă, el trebuie să te întreacă? În loc să se simtă fericit și confortabil cu realizările tale, răspunde cu ceva de genul „eu am făcut asta în urmă cu doi ani“ sau „e minunat, ai avut o echipă bună care te-a ajutat să ajungi acolo.“ Aceste tipuri de răspunsuri îți arată că are nesiguranțe care ar trebui să fie abordate acum.

Face cumpărături spontane și scumpe

Dacă dintr-o dată cheltuie mult pe ceasuri scumpe, mașini, articole vestimentare și lucruri pe care nu le-ar cumpăra în mod normal, probabil încearcă să te impresioneze și să iți arate ce mare succes are. Deși este admirabil, liniștește-l, enumerându-i toate motivele pentru care îl iubești și care nu costă nimic.

Tânjește constant după complimente 

Se simte mai confortabil dacă îi arăți că îl iubești pentru ceea ce este el ca persoană mai degrabă, decât pentru nivelul de succes pe care l-a avut la un moment dat. Dacă pare că nu poate să depășească problemele, atunci nu va reuși asta vreodată și nu este omul potrivit pentru tine.

Trăiește în zilele sale de glorie

Unii bărbați trăiesc în mod constant din amintirile zilelor în care erau starurile colegiului sau în perioada anilor din tinerețe. Fac asta pentru că își doresc să obțină mai multă apreciere de la tine pentru lucrurile pe care le-a realizat, chiar dacă acestea sunt ușor depășite. Ȋncearcă să creezi o apropiere amintindu-i cât de mult admiri realizările sale, ceea ce îl va face să se simtă minunat în timp ce se pregătește pentru următoarele proiecte mărețe.

Este deranjat de cerințele de la locul tau de muncă

Dacă esti plecată la o întâlnire de serviciu și el se simte inconfortabil în legătură cu acest aspect atunci există probleme. Poate compania ta îți cere să însoțești oaspeții în oraș la o cină sau poate ești un vorbitor public care are nevoie să interacționeze cu mulțimea. Dacă de fiecare dată când ești plecată există o ceartă în care trebuie să explici de ce o conversație a fost prea lungă sau de ce ai dat mâna cu o anumita persoană, exista o mare problemă!

Te acuză de înșelat în timpul călătoriilor de serviciu

Cei mai mulți oameni ale căror locuri de muncă le cer să călătorească, reușesc cu greu să aibă parte de o relație de cuplu normală. Alergatul prin aeroporturi, orele de lucru lungi și dormitul la hotel, nu reprezinta un mediu propice pentru a înșela. Dar dacă de fiecare dată când ajungi într-un oraș nou el sună și te acuză că tu călatorești pentru a te întâlni cu altcineva este cu siguranță intimidat și cel mai probabil, gelozia aceasta exagerată și lipsa de încredere vor aduce rapid finalul relației voastre.

Nu vrea să te însoțească la evenimente legate de job-ul tău

Dacă bărbatul refuză în mod regulat și știi că nu are nimic altceva care să îi ocupe programul poate simții că nu se potrivește în mediul tău. Ȋntoarce-te în timp, analizează ocaziile la care el a participat și întreabă-te dacă ai făcut o treabă bună când l-ai prezentat celorlalți și dacă s-a simțit confortabil în mediul tău. În cazul în care răspunsul este nu, spune-i că ai vrea să faci o treabă mai bună în a-l ajuta să se acomodeze în lumea ta. În cazul în care răspunsul este da, gândește-te că poate nu poți face mai mult legat această situație și că oricum nu se va simți niciodată în largul lui.

Aduce în discuție diverse lucruri din trecutul tău

De multe ori am auzit că locul în care am crescut poate juca un factor important în experiențele noastre. Bărbații ne spun că, dacă au crescut în medii defavorizate, cu puține resurse, uneori se simt sub-apreciați. Ar fi bine să subliniezi experiențele de viață pe care le-a trăit de-a lungul anilor deoarece toate acestea alături de bunul simț și capacitatea de a te adapta în toate situațiile, conteaza cu siguranță pe termen lung.

Ideea esențială

Per total, trebuie să fii conștientă dacă partenerul tău poate fi intimidat de tine și în ce măsură. Ar putea fi doar o chestiune de timp pentru a-l face să se simtă mai confortabil și să-i arăți că îl iubești pentru ceea ce este el ca persoană mai degrabă, decât nivelul de succes pe care l-a avut. Dacă nu poate să depășească problemele, atunci poate că nu va reuși asta vreodata și el nu este omul potrivit pentru tine.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *