Health & WellnessNews

Cum am reușit să scap de durerile de cap

Chiar dacă denumirea acestei plante mă scoate din sărite, pot spune cu mâna pe inimă că regret lunile în care am refuzat să testez aceste capsule doar din cauza faptului că refuzam să accept acest nume înfricoșător. Ȋn timp, documentându-mă și ajungând să cunosc mare parte dintre beneficiile acestei plante care este recunoscută la nivel mondial pentru capacitatea de a alina dureri cauzate de diferite afecțiuni, am acceptat să îmi cumpăr o cutie cu pulbere din rădăcina de Gheara Diavolului. După numai două săptămâni de tratament am scăpat de migrenele cu care mă confruntam în ultima perioadă, pe fond de stres și oboseală. Vă prezint mai jos câteva dintre beneficiile acestui supliment alimentar și vă recomand în același timp să stați de vorbă cu medicul dumneavoastră de familie, înainte de consumul oricărui tip de supliment sau medicament  despre care găsiți diferite păreri pe internet.

Gheara-diavolului este o plantă ierboasă, care crește pe terenuri nisipoase și foarte aride, la altitudini de 500-1000 de metri, în Africa de Sud, în Namibia și în Madagascar. Caracteristic frunzelor este că sunt acoperite cu perișori fini, care secretă mucilagii.  Denumirea i se trage de la fructul său spinos, care are o formă aparte: este oval și încapsulat într-o coajă lemnoasă, cu doi spini centrali mari și două rânduri laterale de 12-16 țepi, în formă de gheară.

Beneficii:

⚫️  elimină nevralgiile dentare

⚫️ scade febra și durerile musculare ale bolnavilor de gripă

⚫️ reglează glicemia și amelioreaza bolile de inimă.

⚫️ radacina acestei plante are efect antioxidant, prevenind oxidarea și depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge.

⚫️ chinuitoarele crize de dureri de cap, însoțite de greață, de vomă ori de vertij pot fi prevenite dacă de la primele semne se iau câte două capsule de Gheara-diavolului, la fiecare 60 de minute, nu mai mult de șase capsule pe zi.

⚫️ gheara-diavolului are efect analgezic direct, deblochează vezica biliară și favorizează digestia normală (doi factori de care sunt legate multe dintre crizele migrenoase).

⚫️ dureri de spate (sciatica, spondiloza, lumbago) – mai multe studii făcute în Germania și în Franța au demonstrat că tratamentul intern cu Gheara-diavolului ajută la eliminarea durerilor și a inflamațiilor la nivelul coloanei vertebrale.

⚫️ dureri menstruale – două substanțe active din această plantă, harpagozida și beta-sitosterolul, au o puternică acțiune antiinflamatoare, antispastică și sedativă, foarte utilă în tratarea dismenoreei. Pentru combaterea crampelor abdominale, a durerilor de ovare sau de cap care apar în timpul menstrelor, se administrează zilnic câte 4 capsule de Gheara-diavolului, pâna la încetarea simptomelor dureroase.

⚫️adjuvant în cazul metastazelor osoase – mai multe studii de caz arată că un tratament de mare intensitate cu Gheara-diavolului, câte 6-8 capsule (a câte 500 mg de extract fiecare) pe zi, reduce durerea în cazul acestei afecțiuni. 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *