NewsPsychology

Cum scăpăm de stres cu ajutorul unui pahar

Un psiholog îi învăța pe cursanții lui despre  “managementul”‘ stresului. A luat un pahar de apă și s-a plimbat prin sală…în liniște. Toată lumea aștepta o întrebare de genul – este pe jumătate plin sau pe jumătate gol. La un moment dat s-a oprit, a ridicat paharul și și-a întrebat auditorii: ” Cât de greu este acest pahar cu apă? “

Mirați, cursanții au răspuns: între 250 si 500 ml. Replica psihologului a fost următoarea : Greutatea absolută nu contează. Contează cât timp îl vei ține ridicat. Un minut – nici o problemă. O oră – durere de braț . O zi – îți paralizează brațul. Ȋn fiecare dintre aceste trei cazuri greutatea paharului nu se schimbă. Se schimbă doar timpul … și cu cât e mai lung, cu atât mai greu este. Stresul și grijile din viață sunt asemenea paharului cu apă. Dacă te gandesti putin la ele …nu se intampla mare lucru. Daca te gandesti mai mult la ele…incepe sa te doara sufletul. Daca te gândesti tot timpul la ele, îți paralizează mintea și nu mai poți să faci nimic.

Din cauza asta este important să te eliberezi de stres. Când ajungi acasă seara, lasă-ți grijile deoparte. Nu le purta cu tine în noapte.
Pune paharul jos !

Sursa foto: theyouway.com

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *