#LifeStyleNewsTravel

De ce să vizităm Japonia?

Japonia sau Țara Soarelui Răsare este o țara a culturii, a tradiției, a respectului, a artei de a înfrumuseța orice. O țară cu o istorie agitată, unde regulile stricte constituie o normă obligatorie. Locuitorii săi ospitalieri, serviciile ireproșabile și diversitatea peisajelor, fac din ea o destinație ideală de adăugat pe lista dorințelor. Ți-ar trebui o viață întreagă să explorezi toate splendorile oferite de Japonia, dar noi îți sugerăm să începi cu aceste locuri.

ISHIGAKI

O mică insulă japoneză mai puțin cunoscută, Ishigaki este locul unde a luat naștere cea mai bună carne de vită din lume. Acest aspect se datorează unei griji considerabile  pe care o au fermierii din Ishigaki în ceea ce privește creșterea vitelor Wagyu. Le plimbă zilnic, se asigură că stau suficient la soare și că primesc hrană de calitate premium. Fiecare fermier păstrează de obicei alimentele cu care își hrănesc vitele, ca pe un secret de familie.

Sursa foto: cuonganuong.blogspot.ro

Ishigakijima Kitchen este situată pe Okinawa, o insulă vecină cu Ishigaki, unde se servește cel mai bun burger din lume. Carnea de vită Ishigaki conține de obicei mai multe grăsimi decât carnea de vită din alte țări. Spre deosebire de grăsimea din cele mai multe tipuri de carne, această formă specială conține grăsimi mononesaturate, care sunt sănătoase și mai scazute în colesterol. Această grăsime specială contribuie la gustul premium al cărnii de vită Ishigaki, care îi conferă acea  senzație specială de “se topește în gură”.

Sursa foto: en.seeing-japan.com

HABU SAKE

Ȋn timp ce degustarea tradiționalului sake este obligatorie atunci când sunteti în Japonia, Habu Sake sau Habushu este pentru călătorul plecat în căutarea unei experiențe unice neobișnuite. În ciuda numelui său, nu este un sake simplu ci aromat cu miere și plante. Habu sau șarpe veninos, este o băutură păstrată în borcan. În Okinawa nu este dificil să găsești un restaurant sau bar care are borcane de Habu Sake la vedere, chiar în ferestre.

TSUKIJI FISH MARKET

Cel mai proaspăt și cel mai bun sushi din lume poate fi găsit la piața Tsukiji. Restaurantele își trimit cumpărătorii la primele ore ale dimineții pentru a licita un sortiment de pește proaspăt prins. Puteți urmări licitațiile sau să cumpărați propriile selecții și să vă răsfățați la mesele „real deal” cu sushi. Ȋn piață veți găsi magazine, vânzători ambulanți și restaurante de sushi de-a lungul trotuarelor, unde cozile sunt interminabile. Se merită din plin așteptarea, iar bucătarul servește selecția dumneavoastră împreună cu ceai verde cald și supă. Puteți încerca arici de mare și o listă cu alte delicatese pe care le puteți savura din plin.

Sursa foto: www.bloomberg.com

PINEAPPLE PARK

Această atracție unică se află în Okinawa iar aventura voastră poate începe cu o plimbare prin câmpurile de ananas. Ȋmpreună cu un ghid ce vă poate însoți, veți degusta o varietate de produse cu ananas, cum ar fi cookie-uri, prăjituri, bomboane și desigur, cel mai dulce si cel mai proaspăt ananas. Vinul de ananas este celebru în zona aceea și sunt sigură că veți achiziționa mai multe sticle la plecare.

SNORKELING

Cu plaje atât de frumoase, o mică oprire pentru o oră de snorkeling este la fel de spectaculoasă. Peșteri, recifi și un amestesc de pești colorați, reprezintă visul oricărui practicant de snorkeling sau de scufundări. Timpul se scurge foarte repede atunci când aluneci prin apele cristaline. Apa poate fi destul de rece, în funcție de perioada anului, așa că este recomandat să purtați un costum din neopren pentru așa ceva.

YAKINIKU

Multe experiențe uimitoare în Japonia au de-a face cu arta culinară pentru că japonezii servesc unele dintre cele mai bune și cele mai exotice mâncăruri. Yakiniku constă într-un grătar în centrul mesei pentru auto-gătit o varietate de legume și tipuri de carne marinată. Sunt multe restaurante denumite “tot ce poți mânca”, unde se percepe o taxă considerabilă în cazul în care irosiți mâncarea și nu o consumați. Această tactică inteligentă permite restaurantelor să ofere o experiență unica de luat masa fără pierderi nejustificate.

TEMPLUL SENSO-JI

Sensoji este un templu budist situat în districtul Asakusa, renumit pentru coloritul său unic, iubit de toți japonezii. Zeitatea în cinstea căreia a fost construit templul este Kannon, zeița milei. Apropierea față de râul Sumida nu este doar un prilej de contemplare, ci are o explicație mai profundă. Potrivit legendei, în anul 628, doi pescari au capturat din acest râu o statuie a zeiței, pe care au redat-o apei.

O piață cu diverse mărfuri conturează calea spre templul în sine. Aici veți găsi prăjituri tradiționale japoneze în forma templului real, păpuși Kokeshi sculptate în lemn și alte suveniruri. Ȋmprejurimile sunt considerate sacre, astfel încât produsele alimentare trebuie să fie consumate în zonele desemnate sau păstrare în geantă pentru mai târziu. După vizualizarea marelui altar, grădini și cascade pot fi găsite pe un drum din apropiere, decorat cu structuri unice și statui budiste.

PIEȚE PE STRADǍ

Am descoperit că piețele de stradă sunt cele mai răspândite în Tokyo. Oriunde, veți găsi oameni care vând obiecte artizanale, produse proaspete și alimente neobișnuite, cum ar fi calamarul “tremurător”. Vânzătorii de fructe oferă fructe pe un băț pentru 100 de yeni, aproximativ un dolar, și servesc lapte de cocos chiar din fruct. În zona mare a pieței, în afara templului Senso-Ji, veți găsi Mochi pe băț, un produs din orez făcut prin utilizarea tehnicilor tradiționale japoneze. Mochi poate fi găsit peste tot în Japonia, în toate aromele și dimensiunile.

INTERSECTIA SHIBUYA

O activitate aparent simplă, Shibuya Crossing este o reprezentare interesantă a haosului ordonat din Tokyo, situată în mijlocul unui district comercial popular. Multe dintre magazinele și restaurantele din jur oferă o vedere excelentă a intersecției plină de viață. Intersecția Shibuya este cunoscută ca fiind cea mai aglomerată intersecție pietonală din lume, făcând-o una dintre atracțiile importante de vizionat în timpul călătoriei.

TRENURILE GLONȚ- SHINKANSEN

Japonia are un sistem elaborat de trenuri, de la cele cu vagoane având scaune ca niște bănci, până la faimosul tren glonț, Shinkansen. Acest tren de viteză ajunge în importante orașe din Japonia, inclusiv în Kyoto și Tokyo, oferind scaune mai confortabile, cum sunt cele din avion. Pentru doar  320 de yeni, puteți ajunge imediat la destinație cu o viteză de 320 km pe oră.  Mâncarea servită în acest tren se adaugă la experiența unică. Produsele tradiționale japoneze sunt servite într-o cutie în formă de tren.

ONSEN HOT SPRING

În fiecare an, milioane de oameni obişnuiesc să meargă la onsen-uri, izvoarele termale japoneze, fie pentru tratament, fie pentru relaxare. Recent, s-a estimat că pe parcursul unui an, în această zonă au fost cazate, la han sau la hotel, circa 140 milioane de persoane. Japonezii apreciază de secole băile în apele geotermale. Unele scrieri, care datează din secolul al VIII-lea e.n., menţionează că izvoarele termale erau folosite în acest scop. În secolul al XVI-lea, seniorul feudal Takeda Shingen a semnalat valoarea terapeutică a izvoarelor minerale şi a încurajat folosirea lor. Când se întorceau de la bătălii, el şi samuraii săi se scăldau în apele termale ca să li se vindece mai repede rănile de sabie, oasele rupte, tăieturile şi vânătăile. În plus, apele îi ajutau să se relaxeze şi să se pregătească pentru următoarea luptă.

Porțiuni cu apă geotermală, sau Onsen, sunt peste tot Japonia, fiind înconjurate de stațiuni de lux. Regulile Onsen pot fi stricte; persoanele cu tatuaje sunt de obicei interzise, ​​iar oamenilor li se cere să se dezbrace complet. În timp ce Japonia este mai permisiva către tatuaje decât în ​​trecut, ele sunt încă ușor dezaprobate comparativ cu acceptarea lor în alte țări.

GHEISELE DIN KYOTO

Gheișele sunt animatoare elegante, strict instruite, care sunt adesea angajate pentru a participa la petreceri sofisticate în toata Japonia. În timp ce Tokyo are o mulțime de gheișe, doamnele cu adevărat instruite în mod tradițional sunt de obicei din Kyoto. Dacă ești norocos, le vei vedea manifestându-se pe stradă, îmbrăcate în haine frumoase și având un machiaj perfect. Gheișele au un oarecare statut de celebritate și sunt extrem de admirate. Gheișele pot fi, de asemenea, solicitate pentru evenimente, dar trebuie să fii pregătit financiar. În cazul în care doriți să vedeți cum este viața de Gheișă, puteți fi îmbrăcat din cap până în picioare de una dintre cele mai invidiate femei din Japonia.

MUNTELE FUJI

Vulcanul activ a fost privit ca un reper sacru de japonezi. Ultima sa erupție a avut loc în anii 1700; de atunci a fost folosit pentru drumeții și este o destinație turistică atractivă care nu dezamăgește. Dacă nu doriți să luați trenul până la Fuji, acesta poate fi văzut din Tokyo, în zilele senine. Puteți să fiți norocoși să prindeți o vedere superbă din avion înainte de a ateriza în Narita.

Pentru un aventurier, Muntele Fuji poate fi escaladat din iunie până în septembrie. Pe parcursul altor luni, prea multă zăpadă se acumulează și există riscul de avalanșe. Escaladarea vulcanului este epuizantă, dar nu imposibil de atins pentru cei lipsiți de experiență. Din iulie până în august traseele pot deveni aglomerate. Cea mai bună variantă pentru o excursie mai exclusivistă ar fi înainte de 20 iulie.

CASTELUL SHURIJO

Amplasat pe insula Okinawa se află o versiune reconstruită a castelului Shurijo, care a fost distrus în timpul celui de-al II-lea război mondial. Rămășițele au fost restaurate în 1992, creând o atracție importantă pentru turiști. Castelul Shurijo este foarte mare, cu împrejurimi masive create prin pereți de calcar, având arhitectura japoneza și altare elaborate, toate făcand odată parte din Regatul Ryukyuan. Anumite părți ale castelului oferă vederi vaste ale insulei, care se extind până spre apa albastră.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *