NewsPsychology

De ce ne atrag bărbații care ne ignoră?

Cu siguranță ai auzit de multe ori expresia „dragostea e oarbă” și chiar este, dacă ținem cont de faptul că de foarte multe ori bărbatul de care ne îndrăgostim pare în ochii noștri altceva decât este. Cred că ți s-a întâmplat ca un bărbat, pe care mai degrabă l-ai evita decât să stai de vorbă cu el, să îți declare dragostea. Același lucru se întâmplă și cu tine vis a vis de bărbați, ajungând să te îndrăgostești de cei care nu îți acordă niciun fel de atenție.

Și totuși, de ce se întâmplă asta?

Nu putem să îi comandăm inimii
Oricât am încerca este imposibil sa punem de acord și inima și mintea. Ne trezim brusc că ne îndrăgostim în cele mai nepotrivite momente și de cei mai nepotriviți bărbați. Chiar dacă ne punem în minte că „de ăsta nu trebuie să mă îndrăgostesc”, ne putem trezi că ne iese fix invers.

Este ca o atracție magnetică
Atracția magnetică dintre plus și minus este una irezistibilă. Dacă el are o personalitate puternică, copleșitoare prin solaritatea pe care o emană, ne atrage în sfera sa de influența. O astfel de atracție ne face să dorim o cunoștere tot mai profundă a bărbatului și să simțim anumite raporturi de simpatie pe care nu ni le putem explica, chiar și în lipsa lui.

Din obișnuință
De multe ori ne obișnuim cu un anumit tipar de bărbați, ne place compania lor și tindem să ne lungim în discuții și întâlniri, chiar dacă realizăm că nu ne fac bine. În felul acesta ajungem să fim atrase de ei, de cei care ne vor, doar ca „prietene de ieșit în oraș”.

Dintr-o greșeală
Uneori avem impresii greșite despre ceea ce gândesc alții despre noi. Același lucru se întâmplă și legat de cum credem noi că ne vede un anumit bărbat. Astfel, având impresia că respectivul ți-a făcut „ochi dulci” devii brusc interesată de el, fără ca nici măcar să îți împărtășească sentimentul.

Bărbatul seamană cu „marea iubire”
Că seamănă fizic e una, dar când se aseamănă și la caracter și gesturi, devine un tip interesant de abordat. Chiar dacă el nu își arată interesul față de tine, inima nu poate sta pe loc. Simpla lui prezență te face să te gândești „cum ar fi dacă?” De aici pornește sentimentul de atracție care nu îți dă pace.

Că nu este plăcut, este un lucru cert. Trebuie să cauți să nu te complaci într-o astfel de situație. Este posibil ca într-un anumit moment să pici într-o situație penibilă față de cei din jur. Sa fie vizibil că încerci din răsputeri să-i atragi atenția și că găsești tot felul de motive ca să stai în preajma lui. Nu cred că vei avea un sentiment tocmai plăcut când el, simțind asta, v-a încerca să spună tuturor cât se simte de „sufocat” de tine.
A-ți controla emoțiile este un verb potrivit pentru situația de față, pentru a evita să fi văzută într- un mod neplăcut de cei din jur dar și pentru a-ți păstra minimum de mândrie pe care orice femeie trebuie să îl aibă. Nu trebuie să îți calci orgoliul în picioare pentru un bărbat care „nu dă doi bani” pe sentimentele pe care le ai față de el.

Sursa foto: www.cheapundies.com

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *