Health & Wellness

Prima lectie de wakeboarding la ceas de seara

Nu credeam vreodata sa reusesc sa invat sa fac wakeboarding, chiar din prima ora de curs. Instructorul conteaza, in mare parte:). JUNIOR is the best! Il puteti gasi la baza sportiva El Capitan din Snagov.

Wakeboarding -ul este un sport nautic practicat cu o placă de wakeboard asemănătoare celei de snowboarding (“wake” înseamnă siaj în limba engleză). Combinând câte puțin din surfing, snowboarding și schi nautic, wakeboarding-ul a ajuns unul dintre cele mai complexe și spectaculoase sporturi nautice din ultimele decenii. Acesta face parte din categoria sporturilor extreme.

Iar cei care vor cu adevărat să încerce acest sport pot fi “legați” de o barcă motorizată și se vor afla la o distanță de circa 14-18 metri, în funcție de pregătirea fiecăruia. Viteza de deplasare ajunge la 17-24 mile pe oră, însă totul depinde de condițiile apei, mărimea ambarcațiunii, greutatea sportivului și chiar și de tipurile de salturi efectuate. Echipamentul necesar pentru practicarea unui astfel de sport consta intr-o placa de wakeboard cu legaturi de wakeboard, vesta de wakeboard, casca si multa adrenalina. Wakeboarding-ul este un sport extrem, ce îi conferă practicantului senzații tari. Acestea nu pot fi trăite fără riscuri. Pentru a elimina mare parte din acestea trebuie urmate câteva reguli simple. Fiecare practicant de wakeboarding trebuie să poarte, de fiecare dată când iese pe apă, o vestă de salvare. Pentru că este vorba de un sport extrem, acesta necesită o foarte bună condiție fizică și o stare de concentrare continuă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *