Health & WellnessNews

Rodia, fructul considerat viagra naturală

Unul dintre fructele cele mai vechi din lume este rodia, acesta provenind din vechea Persie. Acest fruct, bogat in antioxidanti, a fost venerat ca un simbol al sanatatii, fertilitatii si vietii vesnice. Daca nu sunteti familiarizati cu rodia, trebuie sa stiti ca acesta este un fruct de culoare rosie, cu un strat exterior dur, in care doar sucul si semintele din interior sunt comestibile. Sucul de rodie este disponibil pe tot parcursul anului, dar puteti achizitiona rodii proaspete din cele mai multe magazine alimentare din septembrie pana in ianuarie.

image

“Fiecare samanta de rodie care ajunge in stomacul tau este o samanta de viata pentru inima ta!” (Dr Syed Zair Hussain )

Un pahar de suc ​​de rodie are mai multi antioxidanti decat vinul rosu, ceaiul verde sau afine. Acest fruct fantastic a fost supus anumitor cercetari, din care au rezultat urmatoarele beneficii:

1. Nu permit aparitia cancerului. Studiile au demonstrat ca rodiile protejeaza organismul impotriva cancerului pulmonar si de san si incetinesc evolutia cancerului de prostata.

2. Protejeaza ADN-ul. Anumiti compusi din rodii interactioneaza cu materialul genetic al organismului pentru a oferi mai multa protectie.

3. Reduc efectele imbatranirii. Rodiile contin o cantitate mare de vitamina C. Aceasta este un antioxidant si ajuta la combaterea radicalilor liberi care determina imbatranirea pielii si aparitia bolilor.

4. Rodiile contin fitonutrienti care protejeaza sanatatea corpului. Mai precis, contin polifenoli si acid elagic.

5. In cazul in care te confrunti cu o infectie urinara, apeleaza la tratamentul cu rodii: acestea sunt un bun antiseptic. Tot rodiile te ajuta sa combati racelile si maladiile virale si amelioreaza tusea uscata din piept.

6. Rodiile protejeaza impotriva bolilor de inima, prevenind dezvoltarea placii bacteriene. De asemenea, tot aceste fructe exotice ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL (lipoproteine cu densitate joasa) sau „colesterolul rau”, si il creste pe cel al colesterolului HDL, sau „bun”. In cazul in care ai tensiunea arteriala ridicata, 30 ml de suc de rodii consumat o data pe zi reduce presiunea sistolica cu 5%.

7. Poate preveni instalarea sau evolutia bolii Alzheimer. In cadrul unui studiu, cativa soareci care dezvoltasera boala Alzheimer si care au fost hraniti cu rodii au acumulat mult mai putine placi amiloide si au avut rezultate semnificativ mai bune la testele mentale decat alti soareci cu aceeasi boala, dar care nu primisera rodii ca hrana.

Rodiile pot fi consumate atat in stare naturala, cat si ca suc. Daca optezi pentru suc, opteaza pentru varianta neindulcita si combina-l cu apa minerala sau bea-l ca atare, daca ti-l pregatesti chiar tu. Cat despre fructe, acestea pot fi consumate la desert sau folosite in salate.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *